Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Технички факултет у Бору
Технолошко инжењерство

EcoTER’23

Јубиларна 30. међународна конференција Еколошка истина и истраживање животне средине – EcoTER’23 одржана је у периоду од 20. до 23. јуна 2023. године у хотелу „Стара планина“ на Старој планини (Србија) у организацији Техничког факултета у Бору Универзитета у Београду.

Ко-организатори овогодишње конференције били су Технолошки факултет у Бања Луци (Босна и Херцеговина), Металуршко-технолошки факултет у Подгорици (Црна Гора), Металуршки факултет у Сиску (Хрватска), Факултет техничких наука – Косовска Митровица и Друштво младих истраживача из Бора.


Поводом јубилеја издата је пригодна Монографија, која представља приказ достигнућа и доприноса који је овај скуп дао у области заштите животне средине током претходних 30 година илустровано фотографијама из датог периода. Своје лично виђење и утиске са конференције дали су најзначајнији организатори и учесници конференције са највећим учешћем на конференцији.


Организацији јубиларне конференције, допринео је Златни донатор – компанија Elixir Fondacija, која се, на свечаном отварању конференције, кратком презентацијом представила учесницима и гостима конференције.


На овогодишњој конференцији пленарнo предавање, под називом „Optically active nanomaterials for environmental remediation”, одржала је др Лидија Манчић, са Института техничких наука САНУ.


У Зборнику радова конференције саопштено је више од 103 радова укупно 302 аутора/коаутора из Аустралије, САД, Бразила, Шпаније, Португалије, Либије, Италије, Бугарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. Радови учесника били су представљени у оквиру неколико усмених и постер секција на самој конференцији.


У оквиру 5. студентске секције EcoTERSʼ23 учествовало је 8 студената са Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду, који су са својим менторима радове изложили у оквиру постер секције.

Објављено 07.07.2023. године у 12:31 часова.