Home » Одсек » Актуелности » XXIII “Еколошка истина” Eco-Ist ’15

 

XXIII “Еколошка истина” Eco-Ist ’15

 
zaklina_ecoist_2015

Колегиница Жаклина Тасић презентује рад у оквиру постер сесије

Конгресне сале хотела “Путник” на Копаонику, у периоду од 17. до 20. јуна 2015. године, биле су место размене погледа на тренутна достигнућа и будућих идеја домаћих стручњака и стручњака из иностранства окупљених у оквиру XXIII Међународне конференције “Еколошка истина” Eco-Ist ’15. Еколошка истина је скуп који се већ две деценије традиционално организује крајем маја и почетком јуна у Бору и осталим градовима Тимочке крајине, а ове године организатор на Копаонику био је Технички факултет у Бору Универзитета у Београду.

Учесници овогодишње Еколошке истине кроз 115 радова, презентованих у седам сесија и објављених у Зборнику конференције, указали су на водеће проблеме из сфере екологије и заштите животне средине и понудили модерне правце који нуде адекватан одговор у циљу превазилажења тренутних изазова са којима се животна средина и екологија суочавају у сфери модерног живљења и деловања са посебним освртом на методе превенције.

Традиоционално у оквиру Конференције, презентовани су и радови наших колега са Одсека за технолошко инжењерство Техничког факултета у Бору. Учесници конференције могли су се упознати са најновијим достигнућима наших колега, добијеним експерименталним резултатима, као и реализованим достигнућима из сфера екологије и заштите животне средине које представљају једну од окосница едукативног и научног рада у оквиру Одсека за технолошко инжењерство.